Anasayfa - Site Haritası - E-Mail - İletişim - English
KURUMSAL
GAP İdaresi, GAP Bölgesi'nin Potansiyelini Dünyaya Taşıyor

Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjide yurt dışı kurumlar ile işbirlikleri geliştiren GAP İdaresi, GAP Bölgesi'nin potansiyelini dünyaya taşıyor.

Harran Üniversitesi GAP-YENEV Merkezi, Enerji Mühendisleri Birliği’nin (Association of Energy Engineers) Türkiye temsilcisi oldu.

Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği sektörleri günümüzde bölgesel kalkınmada önemli fırsatlar sunuyor. Bu kapsamda; GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) teknik desteği ile yürütülmekte olan “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi” çerçevesinde yurtdışı eğitim, araştırma ve uygulamalı mühendislik kurumları ile işbirlikleri geliştiriliyor.


Projenin yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konusundaki stratejik yol haritasını takiben,  GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi, güneş enerjili sulama sistemleri, kamu binalarında enerji verimliliğinin iyileştirilmesi, sanayi tesislerinde enerji verimliliği mali destek programı ve biyokütle alanlarındaki faaliyetler hızla devam ediyor.


Projenin uluslararası ağ geliştirme stratejisi kapsamında, Harran Üniversitesi GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi (GAP-YENEV), merkezi ABD’de yer alan Enerji Mühendisleri Birliği’nin (Association of Energy Engineers-AEE) Türkiye temsilcisi oldu. Enerji yönetimi alanında faaliyet gösteren profesyonel mühendis ve bilim insanlarını bir araya getiren AEE’nin dünyada toplam 98 ülkeden 17.500 üyesi ve 29 ülkede temsilciliği bulunuyor. Konu hakkında konuşan GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil şunları söyledi: ”Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği sektörlerinin bölgemizde gelişmesini sağlamak için kurumların, üniversitelerin, araştırma merkezlerinin ve özel sektörün uluslararası ağlara erişimlerinin sağlanması çok önemlidir. İdare olarak, bölgedeki bütün paydaşların kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesini başta gelen bir görevimiz olarak görüyoruz. Enerji Mühendisleri Birliği, merkezi ABD’de bulunan ve dünyanın birçok yerinde temsilciliği olan büyük bir uluslararası oluşumdur. Harran Üniversitesi GAP-YENEV Merkezi’ni bu uluslararası ağa dâhil etmekten ötürü mutluluk duyuyoruz. GAP-YENEV Merkezi, AEE’nin Türkiye temsilcisi olarak, uluslararası alanda söz sahibi olmakta önemli yol kat edecek, ülkemizde enerji yönetimi alanında çalışan mühendis ve bilim insanlarının çekim merkezi haline gelecektir. Bu girişimin bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Harran Üniversitesi GAP-YENEV Merkezi direktörü Prof. Dr. Bülent Yeşilata ise; Yaşanabilir bir çevrenin ve sürdürülebilir bir yaşamın, enerjinin hem temiz ve yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesi hem de verimli kullanılması ile sağlanabileceğini vurguladı ve GAP İdaresi Başkanlığı’na desteklerinden ötürü teşekkürlerini bildirdi.

 




Haber Tarihi : 13 Temmuz 2016 - Okunma Sayısı : 2870