T.C. Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı

GAP'ı Şiir'e, Kompozisyon'a, Resme Döken Çocuklar Devlet Büyükleri Tarafından Kabul Ediliyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenledikleri GAP Konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışmaları ile çocuklar GAP’ı anlattılar.

Güneydoğu Anadolu Projesi’ni genç nesillere daha iyi tanıtmak, benimsetmek ve ülkemize sağlayacağı faydaları anlatarak bilgilendirmek amacını taşıyan bu yarışmalara, Türkiye’nin dört bir tarafından yüzlerce çocuğun eseri katıldı.

Kazanan öğrenciler ve öğretmenleri, 20-22 Mayıs 1999 tarihlerinde Ankara’da 23-25 Mayıs 1999 tarihleri arasında da Şanlıurfa’da GAP Bölge kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın konuğu olacaktır.

Öğrenciler, 21 Mayıs 1999 tarihinde Ankara’da Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in (saat:14.30), Başbakan Bülent Ecevit’in (saat: 11.30), GAP’tan Sorumlu Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz’ın (saat: 12.00) ve Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu’nun (saat: 10.30) konuğu olacaklar. Aynı gün GAP İdaresi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda saat: 16.00’da ise GAP’tan sorumlu Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz ve GAP İdaresi Başkanı, ödül kazanan öğrencilere ödüllerini vereceklerdi.

GA İdaresi tarafından Türkiye çapında birinci olan öğrencilere 80 Milyon TL, ikincilere 60 Milyon Tl, üçüncülere 40 Milyon TL verilecek olup, GAP illeri birincilerine ise sekiz aylık eğitim bursu sağlanacaktır.

Öğrenciler GAP gezici boyunca, Atatürk Barajı, Şanlıurfa Tünelleri ve Harran Sulamaları gibi proje alanlarını gezerek, eserlerine yansıttıkları projeyi yakından tanıma olanağı bulacaktır.



© 2011 T.C. Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı.
Metunet.