T.C. Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı

Yılbaşı Hindileri GAP'tan

Birecik Baraj Gölü'nden etkilenecek Halfeti (Şanlıurfa) İlçe Merkezi ve 49 köyün yeniden yerleşimi için GAP İdaresi’nce Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın katkısı ile yürütülmekte olan “Birecik Barajı'ndan Etkilenecek Nüfusun Yeniden Yerleşimi, İstihdamı ve Ekonomik Yatırımları için Planlama ve Uygulama Projesi” Ağustos 1997’den bu yana sürmektedir.

Proje barajdan etkilenen halkın sosyo-ekonomik gelişmesini sağlayacak, yeni iş alanları yaratılması ve yeniden yerleşim çalışmalarını kapsamaktadır.

Proje çerçevesinde yeni tarım pratiklerini tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan “Hindi Yetiştiriciliği” uygulaması önümüzdeki yılbaşında sofralarımıza kadar uzanacak ilk ürünlerini vermiş bulunmaktadır.

Mayıs 1999’da Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)nün desteğiyle Nizip’e bağlı Aşağıçardak köyünde demonstrasyon niteliğinde dağıtılan hindi palazları satış aşamasına gelmiştir. 5-8 kg. ağırlığındaki paketlenmiş hindilerin yılbaşı için ilk olarak proje katılımcılarına pazarlanması için gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır.

Proje alanında hindi yetiştiriciliği uygulamasının yaygınlaşması ve pazarlama olanaklarının gelişerek “GAP Hindileri”nin daha geniş tüketici kitlesine ulaşması beklenmektedir.



© 2011 T.C. Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı.
Metunet.