T.C. Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı

Suya Dayalı Kalkınmada Amerikan Deneyimi

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, GAP’ın uluslararası etkileşim ve iletişime konu edildiği uluslararası etkinliklere bir yenisini daha eklemektedir.

Ankara’da 12-13 Ocak 2000 tarihleri arasında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi D-Salonu'nda “Suya Dayalı Kalkınmada Amerikan Deneyimi” konulu bir Workshop düzenlenecektir.

Bu Workshop ile GAP İdaresi, suya dayalı kalkınma deneyimlerinin paylaşılmasını ve deneyim sahibi ABD kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin tanınarak işbirliği olanakları ile ortak proje ve eğitim programları üzerinde görüşme zemini oluşturmayı hedeflemektedir.

Workshop’a Arizona State University (ASU); Tennessee Valley Authority (TVA); Kent State University; Portland State University; Oklahoma State University Amerika Birleşik Devletleri’nde su kaynaklarının geliştirilmesi ve yönetimiyle sorumlu iki temel kuruluş olan US Bureau of Reclamation ve Army Corps of Engineers; kurumlarını tanıyan ve deneyimlerini aktaran birer bildiri ile katılacaklardır.

Ülkemizden çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, uluslararası kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütleri, akademik kurum temsilcileri de Workshop’ı izlemek üzere davet edilmiştir.

Workshop kapsamında;

  • “Suya Dayalı Kalkınma” ortak paydasına sahip projeleri yürüten kuruluşların deneyimlerini aktarması,
  • İşbirliği olanakları üzerine görüşmeler,
  • Sunuşların derlenerek, kitap olarak yayımlanması,
  • GAP Bölgesi’nde saha gezileri

gerçekleştirilecektir.

Söz konusu Workshop Ankara’da yapılacaktır ve konuklar GAP Bölgesi’ne saha incelemeleri amacıyla götürüleceklerdir. Ayrıca ikili görüşmeler, protokollerin imzalanması ve resmi temaslar da program çerçevesinde yer alacaktır.



© 2011 T.C. Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı.
Metunet.