T.C. Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı

Her Şey Çocuklar İçin

Haydi çocuklar okula!..
Haydi çocuklar oyuna!...

Son yıllarda tüm dünyada ve ülkemizde sokakta çalışan çocukların sayılarında büyük artış olmuştur ve bu son derece tehlikeli bir durum arz etmektedir. Bir an önce yürüyerek geçip gitmeyi bırakıp bu çocuklarla ilgilenmek ve onlara çocukluklarını vermek hepimizin toplumsal görevidir. Bizim gibi onların da yaşamdan istedikleri çok şeyin olduğunu biliyoruz. Unutmayın ki çocukluğunu yaşayamamaktan daha büyük bir tehlike yoktur.

Bu amaç doğrultusunda GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ve İsviçre Hükümetinin finansal desteği ile yürütülen "GAP Bölgesel Entegre Kalkınmanın Güçlendirilmesi ve Sosyo-Ekonomik Farklılıkların Azaltılması Programı" kapsamında "Gaziantep, Batman ve Şanlıurfa İllerinde Sokakta Çalışan Çocukların Rehabilitasyonu Projesi" başlatılmıştır.

Söz konusu proje kapsamında yürütülen faaliyetlerden biri de "Velim Olur musun?" kampanyasıdır.

Kampanyanın amacı; Batman, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde çocukluk dönemlerinde yaşlarına uygun olmayan bir yaşama sahip çocukların gönüllü velilerin sağlayacağı destekle okula yönlendirilmesi, okula devamlarının sağlanması ve okuldaki başarılarının artırılmasıdır.

Kampanya dahilinde güç koşuldaki ve risk altındaki bu çocukların giyim ve eğitim ihtiyaçları (kitap, defter, önlük, çanta, bot, palto vb.) gönüllü veliler tarafından karşılanacaktır. "Veli" Olmak isteyen kişi yardımı en az bir defa yapacak ve Web sayfası (www.velimolurmusun.org) üzerinden takip edebilecektir.



© 2011 T.C. Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı.
Metunet.