Anasayfa - Site Haritası - E-Mail - İletişim - English
KURUMSAL
2016 Yönlendirme ve Yürütme Kurulu Toplantıları ve GAP Organik Küme Derneği’nin Tanıtımı Gerçekleştirildi

GAP Organik Tarım Küme Geliştirme Projesi kapsamında 16-17 Kasım tarihlerinde 2016 yılı Yönlendirme ve Yürütme Kurulu toplantıları ile Haziran 2016’da kurulan GAP Organik Küme Derneği’nin tanıtımı ve genel kurulu Gaziantep’te yapıldı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) teknik desteğiyle yürütülmekte olan GAP Organik Tarım Küme Geliştirme Projesi kapsamında 16-17 Kasım tarihlerinde Gaziantep’te 2016 yılı Yönlendirme ve Yürütme Kurulu toplantıları ile Haziran 2016’da kurulan GAP Organik Küme Derneği’nin tanıtımı ve genel kurulu yapıldı.

Ektinliğin birinci günü 2015 yılında uygulamaya konulan “GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamalar Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen projelerin sonuçları ve 2016 yılında desteklenecek olan projelerin tanıtımları yapıldı. Yürütme Kurulu toplantısında mevcut küme yönetim yapısı olan Yönlendirme Kurulu’nun proje sonuna kadar devam ettirilmesine; Yürütme Kurulu’nun ise Haziran 2016’da kurulan GAP Organik Küme Derneği tüzel kişiliğinin yönetim organları üzerinden yönetimin yapılmasına karar verildi.

Etkinliğin ikinci günü yapılan GAP Organik Tarım Küme Derneği Genel Kurulu toplantısında ise dernek, divan, yönetim ve denetim kurulları yapılan seçim ile belirlendi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz’ün başkanlık yaptığı toplantılara; GAP BKİ yöneticileri ve uzmanları ile birlikte UNDP, kamu kurum ve kuruluşları, üniversite ve özel sektör temsilcilerinin yetkili ve konu ile ilgili uzmanları katıldı.

Fotoğraflar

 




Haber Tarihi : 18 Kasım 2016 - Okunma Sayısı : 2234