Anasayfa - Site Haritası - E-Mail - İletişim - English
KURUMSAL
2018 YILI LİDER ÇİFTÇİ TARIM KAMPI PROGRAMI BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Lider Çiftçi Tarım Kampı; Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında sulamaya açılmış ve açılacak alanlarda üretim potansiyelini tümüyle ve sürdürülebilir olarak kullanacak tarım liderlerinin yetişmesini ve çevrelerine öncülük etmelerini hedeflemektedir.

Bu amaçla program, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda, 2002 yılından bu yana GAP TEYAP kapsamında yürütülmektedir. GAP Bölgesinde sulamaya açılmış ve açılacak alanlarda yaşayan 11-13 yaşındaki çiftçi çocuklarını, 12 günlük devreler halinde eğitilmeleri ve eğitim sonunda kazanılan becerilerinin izlenmesi ve geliştirilmesi ile gelecekte çevresine sürdürülebilir tarım konusunda rehberlik edebilecek öncü çiftçilerin yetişmesini hedeflemektedir.

 

 “Öğrenirken eğlenmek, eğlenirken öğrenmek’’ felsefesi ile pekiştirilen kamp programı kapsamında; 2018 yılı dâhil toplam 45 dönem kamp yapılmış, GAP Bölgesinde özellikle sulamaya açılmış ve açılacak alanlar ağırlıklı olmak üzere, kırsal alanlarda yaşayan 11-13 yaş grubunda olan 1759 çiftçi çocuğu katılım sağlamıştır.


Fotoğraflar




Haber Tarihi : 9 Ağustos 2018 - Okunma Sayısı : 1567