Anasayfa - Site Haritası - E-Mail - İletişim - English
KURUMSAL
Doğal 2016 Fuarı’nda Bölge’de Yetişen Organik Ürünlerin Tanıtımı Yapıldı

GAP İdaresi’nin Katılım Sağladığı Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016 Fuarı Kapsamında Organik Zeytinyağı, Nar Ekşisi, Bal, Badem, Kuru Üzüm, Dut Ve Dut Pekmezi Gibi Organik Ürünlerin Tanıtımı Yapıldı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından uygulanmakta olan GAP Organik Tarım Küme Projesi kapsamında 14-17 Nisan 2016 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Doğal 2016 fuarına katılım sağlandı. Fuar organizasyonu ile; projenin tanıtımının yapılması, Bölge’deki üretim kapasitesinin ve pazarlama olanaklarının artırılması ve muhtemel işbirliklerinin temellerini atmak amaçlandı.

Organizasyon kapsamında düzenlenen “İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım” konulu panelde GAP Organik Tarım Küme Projesi ile ilgili sunum yapıldı. Ayrıca; kurulan stantta Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt, Adıyaman, Mardin ve Şırnak illerinde üretilmekte olan organik zeytinyağı, nar ekşisi, bal, badem, kuru üzüm, dut ve dut pekmezi gibi organik ürünlerin tanıtımı yapıldı. GAP Organik Tarım Küme Projesi’nin görünürlüğünün sağlandığı fuarda, GAP BKİ ve fuara katılan ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği sağlanması için görüşmeler yapıldı.

GAP BKİ Başkan Yardımcısı Muhammed Adak, kurum personeli ve proje paydaşlarının organik tarım sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmeleri, olası işbirlikleri kurmaları ve projenin tanıtımının yapılması amacı ile Doğal 2016 Fuarı’na stant açılarak katılım sağlandı.

Fotoğraflar

 

 

 




Haber Tarihi : 18 Nisan 2016 - Okunma Sayısı : 2587