Tasarım ve Programlama - GAP İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Koordinatörlüğü Ercan YİĞİT

Tasarım ve Programlama - Ercan YİĞİT

Tasarım ve Programlama - Bilgi İşlem Koordinatörlüğü Ercan YİĞİT

Anasayfa - Site Haritası - E-Mail - İletişim - English
KURUMSAL
GAP Yenilenebilir Enerji Ve Enerji Verimliliği Merkezi'nin (Gap Yenev) Temelleri Atılıyor

GAP YENİLENEBİLİR ENERJİ ve ENERJİ VERİMLİLİĞİ MERKEZİ’NİN (GAP YENEV) TEMELLERİ ATILIYOR

Temel Atma Töreni, 06.03.2015 tarihinde saat 10:30’da

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’nda gerçekleştirilecek.

GAP Bölgesi’ni yeşil kalkınma bölgesi haline getirmek üzere, Harran Üniversitesi bünyesinde kurulum çalışmaları sürmekte olan GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi’nin (GAP YENEV) fiziki altyapısının temelleri atılıyor.

            Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen “GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAP-YENEV)” başta GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olmak üzere, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı destekleriyle kuruluyor.

            Sürdürülebilir,  düşük enerji tüketimli bir konsept halinde tasarlanan Merkez binası, LEED-Gold sertifikasına aday özel mimaride inşa ediliyor. 2016 yılı Ocak ayında hizmete girmesi planlanan Merkez bünyesinde; güneş, rüzgâr, biyogaz ve diğer yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularının çalışılacağı kapsamlı laboratuvar imkânlarıyla kamu ve özel sektöre yeşil kalkınma endeksli bir ortak payda oluşturuluyor.      

Merkez ile yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği gibi Güneydoğu Anadolu Bölgesi adına stratejik öneme sahip sektörlerin bilim temelli gelişimine olanak sağlaması amaçlanıyor.

Nitelikli eğitim imkânlarının, yeni teknolojik buluşların gelişmesine destek verecek, Bölge’ye yeni yatırımları cazip kılacak ve yerel ve uluslararası firmalar ile araştırma merkezleri arasında işbirliği fırsatları yaratacak Merkez vasıtasıyla, zengin yenilenebilir enerji potansiyeli ve henüz bakir sayılabilecek enerji verimliliği olanaklarının Güneydoğu Anadolu Bölgesi için önemli bir fırsata dönüşmesi hedefleniyor. 



Duyuru Tarihi : 24 Kasım 2015 - Okunma Sayısı : 3048