Anasayfa - Site Haritası - E-Mail - İletişim - English
KURUMSAL
GEDA Ekibi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı İşbirliğiyle Şanlıurfa’da Annelerle Bir Araya Geldi

Projemiz Hayat çatısı altında oluşturulan, Geleceğe Dokunan Anneler Projesi (GEDA) Ekibi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı İşbirliğiyle Şanlıurfa’da Annelerle Bir Araya Geldi

Projemiz Hayat çatısı altında oluşturulan, Geleceğe Dokunan Anneler (GEDA) projesi ile ülkemizde 4,4 Milyon çocuğun etkilendiği “duygusal ihmal” konusuna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak üzerine çalışmalarına devam ediyor.

Projenin akademik ekibi tarafından oluşturulan eğitim programları eşliğinde, saha araştırmalarına ve seminerlerine devam eden GEDA ekibi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle Şanlıurfa’da ÇATOM çatısı altında annelerle bir araya geldi. 

Hacettepe Üniversitesi akademisyen, psikolog, sosyal hizmet uzmanlarından oluşan GEDA Ekibi, iki gün süren bu çalışmada ilk olarak 16 Nisan 2019 tarihinde, Şanlıurfa Ahmet Yesevi Çok Amaçlı Toplum Merkezinde (ÇATOM), 24 anne ile birebir derinlemesine görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler ile elde edilen sonuçların, proje kapsamında yapılacak eğitimlerin ve online destek sistemlerinin geliştirilmesine fayda sağlamasını amaçlayan proje ekibi,  çalışmalarının ikinci gününde ise Ahmet Yesevi mahallesinde yer alan belediye okulunda, “Çocuğumun Duygusal İhtiyaçlarını Tanıyorum” konulu seminerde anneler ile buluştu. “Geleceğe Dokunan Anneler” projesinin kurucusu Aslı Özdemir’in proje hakkında genel bilgilendirmesi ile başlayan seminer, ardından Hacettepe Üniversitesi akademisyenlerinden, Prof. Dr. İsmihan Artan Çetin, Doç. Dr. Gülin Evinç, Uzm. Dr. Pınar Zengin Akkuş’un sunumu ile devam etti. Seminerde, çocuklukta yaşanan duygusal ihmalin fiziksel ve toplumsal etkileri, çocukların gelişim süreçlerinde ihtiyaçları ve duygusal olarak bu ihtiyaçlarının nasıl karşılanması gerektiği hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Seminer sonrası annelere Projemiz Hayat çatısı altında GEDA ekibi tarafından katılım belgesi sunuldu.

GEDA projesi ekibi ve akademisyenleri seminer sonrası, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz ile proje hakkında bilgi vermek ve gelecek dönemde geliştirilebilecek yeni işbirlikleri için görüşmek üzere ziyaret etti.

 

Geleceğe Dokunan Anneler hakkında:

Aslı Özdemir tarafından 2017 yılında hayata geçirilen “Geleceğe Dokunan Anneler”, "Anne Eliyle" geleceğe dokunmak ve bu doğrultuda, duygusal ihmalin gelecekte yol açabileceği olumsuz davranış kalıplarını engellemek amacı ile oluşturulmuştur.  “Kadın Doğulmaz, Kadın Olunur” sözü kadar “Kadın Çocuk Doğurmaz, Toplumu Doğurur” sözü ile çalışmalarına başlayan proje ekibi,  öncelikli olarak 0-6 yaş grubu çocuğa sahip annelerde duygusal ihmal konusunda farkındalık geliştirerek, davranış değişikliği sağlayacak çalışmalar ile güçlü ve pozitif bir toplum yaratmayı amaçlıyor.

Projemiz Hayat’ın ilk çalışması olan Geleceğe Dokunan Anneler’in proje kaynağı ise sosyal girişim markası “Phoca” tarafından sağlanıyor. Tasarımdan üretime etik kurallar çerçevesinde hareket eden, %100 doğal malzemeler kullanan, organik çocuk giyimine yönelik sosyal girişim markası Phoca, satışından elde ettiği tüm kâr Geleceğe Dokunan Anneler’in projesine aktarıyor.


Fotoğraflar




Haber Tarihi : 18 Nisan 2019 - Okunma Sayısı : 1023