Anasayfa - Site Haritası - E-Mail - İletişim - English
KURUMSAL
Güneydoğu Anadolu’nun El Emeği, Koton Müşterileriyle Buluşuyor

‘Kapsayıcı İş Modeli’ni hayata geçiren Koton, önce Kadın Girişimi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi kanalıyla Soma’da, ÇATOM kanalıyla da Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Adıyaman ve Batman’da 800 kadının el emeği ürününü mağazalarında müşterileriyle buluşturdu. Yeni hedef, 2 bin Güneydoğulu kadının el emeğiyle hazırlanmış 50 bin ürün.

Güneydoğu Anadolu’daki kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlendirilmesi amacıyla 2008’den beri yürütülen, T.C. Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin koordinasyonu altında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) teknik ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı’nın (SIDA) finansman desteği ile GAP Bölgesinde Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler Projesi uygulanmaya devam ediyor. 

Projede yer alan çözüm ortakları ve Koton bir çatı altında toplanarak, “El Emeği” koleksiyonunu yarattı. İlk etapta 22 çeşitten oluşan toplam 12 bin adet ürün siparişi veren Koton; yeni pazarlar yaratmak, girişimciliği desteklemek, istihdamın nitelik ve niceliğini artırmak, değer zincirlerini güçlendirmek açısından son yıllarda gelişmekte olan ülkelerde özel sektör ve kamu tarafından benimsenen Kapsayıcı İş Modeli’ni uygulamaya başladı.

Kadın Girişimi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi kanalıyla Soma’da, Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) kanalıyla da Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Adıyaman ve Batman il ve ilçelerinde bulunan 11 ÇATOM’da üretilen, yaklaşık 800 kadının el emeği göz nurunu yansıttığı ve Koton mağazalarında yerini alan 22 çeşit üründen oluşan koleksiyon, bu kez 2 bin kadının el emeğinin olacağı 50 bin ürünü müşterileriyle buluşturmayı hedefliyor. Koton, Türkiye’de 45 mağazasında müşterileriyle buluşturduğu El Emeği Koleksiyonu ile dar gelirli kadınların ekonomik durumlarını iyileştirmeyi ve fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Projenin Uygulama Fikri, Yılmaz Çiftinin Kızlarından Geldi

Talep doğrultusunda Türkiye’nin farklı illerinden kadınların da ilave edilebileceği projenin hayata geçişi Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz’ın kızları Robert Koleji 3. Sınıf öğrencisi Deniz Yılmaz’ın Koç Üniversitesi’nde katıldığı Yaz Okulu’nda başladı. Yaz Okulu’nda Kapsayıcı İş Modeli ile ilgili derslere katılan Deniz Yılmaz, bu iş modelinin Koton’da da uygulanmasını önerdi. Önerisi desteklenen Deniz Yılmaz, fikrin uygulamaya geçirilmesinin ardından projenin her aşamasında bulunmaya da devam ediyor.

Fotoğraflar

 




Haber Tarihi : 24 Ağustos 2016 - Okunma Sayısı : 3029