Anasayfa - Site Haritası - E-Mail - İletişim - English
KURUMSAL
Kültürel Mirası Yaşatacak Olan Nostaljik Oyun Dünyasının Açılışı Gerçekleştirildi

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, kültürel mirası korumak ve yerel halkın kullanımı ile turizm sektörü içerisinde anılmasını sağlamak, GAP Bölge Kalkınma İdaresinin en önemli amaçlarından birini oluşturmaktadır. Bu kapsamda, bölgede desteklenecek projeler ile soyut ve somut kültürel mirasın korunması yoluyla, ekonomik büyümeye de destek olunması hedeflenmiştir.

Günümüzde çocuklar tarafından oynanan oyunların gittikçe bireyselleştiği, çocuklarının sosyal alanlarının daraldığı ve dolayısıyla geleneksel oyunların olduğu kadar geleneksel çocukluğun da gittikçe ortadan kalktığı görülmektedir. Zengin bir kültürel miras olarak karşımızda duran ve özellikle eğitsel amaçlarla kullanılabilecek bu oyunları yaratıcı bir biçimde değerlendirmek, bunlardan ulusal bir eğitim malzemesi oluşturacak yolları araştırıp bulmak ve günümüze uyarlamak bizlere düşen en önemli görevdir. Çocuğun hayal gücü ve yaratıcılığını geliştiren bu oyunlar ile çocukların üretkenliği sayesinde geleceğe zengin bir malzeme olarak geri dönecektir. 

Kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan oyun ve oyuncakların günümüz çocukları tarafından benimsenmesi ile, bu alanda üretim yapan zanaatkârların üretiminin devamını sağlayarak gelecek kuşaklara aktarılması için 2019 yılında Soyut ve Somut Kültürel Mirasın Korunması Programı uygulamaya konulmuştur.

Program kapsamında faaliyete geçirilen projelerin ilki olan Nostaljik Oyun Parkı Projesi ile Şanlıurfa Eyyübiye ilçe sınırlarında eski oyunların oynanabileceği alanlar oluşturularak bu zengin geleneğin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması hedeflenmiştir.


GAP İdaresi Başkanlığı ve Eyyübiye Belediye Başkanlığı iş birliğinde yürütülen Projenin hayata geçirilmesiyle hizmete sunulan parkın açılışı proje paydaşlarının yetkilileri ile ilgili tarafların ve yerel yönetim yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 


Fotoğraflar




Haber Tarihi : 16 Haziran 2021 - Okunma Sayısı : 596