Anasayfa - Site Haritası - E-Mail - İletişim - English
Mustafa Kemal ATATÜRK
KURUMSAL
Nitelikli Gıda Ürünleri Kümesini Etkinleştirme Projesi Tanıtım Toplantıları Tamamlandı

Mardin’de başlayan tanıtım toplantıları Gaziantep ve Şanlıurfa’dan sonra Diyarbakır’da gerçekleştirilen etkinlik ile son buldu.

AB-Türkiye ortaklığında desteklenen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programında yer alan ve nihai yararlanıcısı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olan Güneydoğu Anadolu Nitelikli Gıda Ürünleri Kümesini Etkinleştirme Projesi kapsamında Mardin’de başlayan tanıtım toplantıları Gaziantep ve Şanlıurfa’dan sonra Diyarbakır’da gerçekleştirilen etkinlik ile son buldu.

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerini kapsayan Güneydoğu Anadolu Nitelikli Gıda Ürünleri Kümesini Etkinleştirme Projesi geçtiğimiz hafta Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfa’da da düzenlenen tanıtım toplantıları ile kamuoyuna ve KOBİ’lere duyurulmuştu.

Diyarbakır’da gerçekleşen toplantıda yöreye ait ürünleri kullanarak hazırladığı bir sunum yapan ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç nitelikli gıda ürünlerinin markalaşmasının Türkiye mutfağını dünyaya tanıtma anlamında çok önemli olduğunu vurguladı. Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kakınç ve Metro Toptancı Market Grup Satın Alma Müdürü Birol Uluşan da sunumlarıyla Diyarbakırlı katılımcıların yanı sıra  bölgeden gelen üreticilerle de buluşarak bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Daha önce sırasıyla Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfa’da gerçekleştirilen tanıtım toplantılarında ünlü şef Aylin Yazıcıoğlu, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, Yemek Kültürü Araştırmacısı ve Yazar Filiz Hösükoğlu, Metro Kültür Yayınları Yayın Yönetmeni, Yemek Kültürü Araştırmacısı ve Yazar Nilhan Aras, et profesörü olarak da tanınan Günaydın Et ve Restoranlar Grubu Kurucu Ortağı Cüneyt Asan, Anadolu Halk Mutfakları Derneği Başkanı, yazar ve araştırmacı Adnan Şahin, tadım uzmanı Ferudun Kaykı, Peynir Ustası, Üreticisi ve Zavot Peynir Müzesi Kurucusu İlhan Koçulu gibi gastronomi dünyasının önde gelen isimleri sunumlar gerçekleştirerek bölgedeki üreticilere bilgi ve deneyimlerini aktarmıştı.

Fotoğraflar

 

 

 

 




Haber Tarihi : 29 Mayıs 2017 - Okunma Sayısı : 608