Anasayfa - Site Haritası - E-Mail - İletişim - English
Mustafa Kemal ATATÜRK
KURUMSAL
Şanlıurfa Yöresel Mutfağına UNDP ve GAP BKİ’den Destek

Şanlıurfa mutfağına özgü yöresel ara sıcak ürünlerinin kadınların el emeğiyle hijyenik koşullarda üretilmesi, eğitimler verilmesi, Türkiye ve dünyaya tanıtılması ve pazarlanmasına destek olmak üzere geliştirilen Projeye yönelik GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve BELTUR Sosyal Hizmetler Kültür Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında işbirliği protokolü imzalandı.

“Şanlıurfa’ya Özgü Ara Sıcakların (İçli Köfte, Ağzı Açık, Ağzı Yumuk ve Semsek) El Emeğiyle Üretilmesi” başlıklı pilot projenin finansmanı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde ve Japonya Hükümeti finansmanında yürütülmekte olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi kapsamında sağlanıyor.

Proje kapsamında; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hamarat Eller Sosyal Tesisleri’ndeki 150 metrekarelik bir alanda, kalite standartları çerçevesinde bölgeye özgü yöresel ara sıcakların üretimi, sürekli eğitimler verilmesi, paketlenmesi ve depolanması gerçekleştirilecek. 1 milyon 200 bin TL’lik bütçeli pilot proje ile hali hazırda günlük 600 adet olan üretim kapasitesi 2.500 adete çıkarılacak. Ürünler, GAP Sukay Sosyal Tesisi, Cumhuriyet Parkı Sosyal Tesisi, Sakıp’ın Köşkü Sosyal Tesisi, Halfeti İncisu Sosyal Tesisi, Bozova Çatak Sosyal Tesisi Ve Hamarat Eller Sosyal Tesisinde satışa sunulacak.

Pilot projeyle, ilk etapta 10 Türk ve 10 Suriyeli kadına işbaşı eğitimler verilecek ve sonrasında istihdam olanakları sağlanacak. Böylece devamlı iyileştirme ve geliştirme çalışmaları ile tesisin kurumsal kapasitesinin artırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına destek sunulacak. 

Proje hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Fotoğraflar




Haber Tarihi : 11 Ocak 2018 - Okunma Sayısı : 169