Anasayfa - Site Haritası - E-Mail - İletişim - English
KURUMSAL
Üzüm Ürünleri İşleme Tesisi Açılışı ve Tadım Etkinliği Gerçekleştirildi

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından “Üzümün Katma Değerli Farklı Ürünlere Dönüştürülmesi ve Besin İçeriklerinin Sağlanması” Projesi kapsamında desteklenen ve Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan Üzüm Ürünleri İşleme Tesisinin açılışı 17.09.2021 tarihinde Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

Desteklenen bu proje ile, 2015 yılında 17 kişi ile kurulan Dicle Organik Meyve Üreticiler Birliği üye sayısı 600 kişiye ulaştı. Dönümde 500 kg olan verim 2500 kg’a kadar yükseldi.
Üzüm suyu, pekmez, pestil ve sucuk gibi üretilmiş bu ürünler “Ekorez” markasıyla tescil edilerek pazarlanmaya başlandı.


Fotoğraflar




Haber Tarihi : 17 Eylül 2021 - Okunma Sayısı : 855